Zdrave namirnice za preukusan ručak bez mesa!
Sastojci:
1 glavica crnog luka,
1 jaje,
4 čehna bijelog luka,
4 plava patlidžana,
1 crveni paradajz,
1 manja mrkva,
ulje, so peršunov list, biber,
1 zelena paprika (može ljuta),
suhi začin,
narendan kačkavalj.
Uputstvo: Izmiješati crni luk sjeckan, mrkvu jedan oljušten i seckan paradajz i sjeckanu papriku. Dodati soli, izgnječen bijeli luk, suhoga začina, sitno sjeckanog peršunovog lista, biber. Jaje izmiješati sa pavlakom pa i to dodati.
Plavi patlidžan presjeći na pola po dužini izdubiti pa i to usitniti nožem na kocke pa dodati u fil. Sve to izjednačiti i puniti patlidžan.
Odozgo se može narendati kačkavalj i posuti susam.
Peći na 200 stepeni 30-40 minuta.
Ovako spremljen patlidžan je stvarno fantastičanog ukusa i pravi je specijalitet kojim možete oduševiti svoju porodicu i prijatelje.