U kuhinj nema ništa bolje od toga kada se ni od čega napravi neko super ukusno jelo. Tako se musaka od starog hljeba pravi veoma lako, a iza nje ne ostaje ništa od hljeba kom je bilo suđeno da se baci.
Poslije ovog recepta sigurni smo da ćete sve rjeđe praviti onu standardnu musaku sa krompirom.
Sastojci: 500g mljevenog mesa,
pola starog hljeba,
4 jaja,
100 ml mlijeka,
1 glavica luka,
200 g kačkavalja,
1 kašika mješavine začina,
ulje, so, mljeveni crni biber.
Uputstvo: U tavi sa zagrijanim uljem pržimo sitno sjeckani luk. Dodamo mljeveno meso, posolimo i pobiberimo. U nauljeni keramičli sud redamo parčiće hljeba.
Preostale parčiće isiječemo i redamo u sud, tako da cijelo dno bude prekriveno hljebom. Nanesemo smjesu od mljevenog mesa, pa poredamo preostali hljeb.
Polupamo jaja, dodamo kašiku mješavine začina i izmutimo. Dodamo mlijeko i ovim prelijemo parčiće hljeba.
Toplu musaku isiječemo na parčiće i serviramo.