Ukoliko smesi za ćufte dodate bareni krompir dobićete veći broj, ništa manje ukusnih, mesnih kuglica. Probajte!
Potrebno je:
300 g mljevenog mesa
1 glavica crnog luka
2 čehna belog luka
2 jajeta
2 kašike brašna
2 kašike prezli
4 krompira
2 kašike senfa
1 kašičica praška za pecivo
Malo peršunovog lista
So i biber po ukusu
Priprema
Krompir skuhati u ljusci.
Sitno isjeckati crni i bijeli luk i pomiješati sa mljevenim mesom. Dodati jaja, so, biber, prezle, senf, brašno i prašak za pecivo. Ostaviti u frižideru da odstoji pola sata.
Za to vrijeme kuhan krompir sitno isjeći i dodati smjesi sa mesom. Sve dobro izmiješati sa sjeckanim peršunom.
Oblikovati kuglice i peći na vrelom ulju.
Tople poslužiti uz pire krompir, rižu ili svježu salatu