Idealna poslastica za cijelu porodicu!
Sastojci:
300 g čokolade
140 ml mlijeka
350 g slatke pavlake
4 kašike hladne vode
1 želatin u prahu
4 kapi arome ruma
Priprema:
Paketić želatina staviti u manju posudicu i preliti sa četiri kašike hladne vode. Ostaviti 10 minuta da odstoji.
Čokoladu rastopiti na pari, pazeći da ne zagori. Činija u kojoj je topite ne smije da dodiruje vodu. Mlijeko i aromu ruma zagrijati, ali da ne provrije.
U to dodati želatin i promiješati da se želatin otopi. Rastopljenoj čokoladi dodati mlijeko s želatinom i sve sjediniti i dobro promiješati. Ostaviti sa strane da se malo ohladi. Slatku pavlaku promiksati, ali ne jako. Neka bude srednje gusta da bi se lakše mogla pomiješati sa čokoladom.
Kada se čokolada malo ohladi da nije vrela, dodati pavlaku i dobro sve sjediniti. Tako pripremljenom smjesom puniti čašice ili posudice u koje ćete stavljati mus. Možete i staviti na hlađenje cijelu činiju, pa kasnije servirati kao sladoled kuglice.
Mus dobro ohladiti nekoliko sati i servirati hladan.