RECEPTI

Zdrava poslastica: Bezglutenska torta s kupinama i lješnjacima

( Ilustracija)

Avaz.ba

11.9.2017

Kremasta, ukusna i jednostavna za pripremu. Tortu s kupinama i bezglutenskom podlogom od lješnjaka.

Sastojci :

Kora s lješnjacima

100 g mljevenih lješnjaka

100 g bezglutenske mješavine za kolače

1 ravna kašikica soda bikarbone

1 jaje

65 g maslaca

65 g šećera

Krema

400 ml slatkog vrhnja

200 g tekućeg jogurta

2 kašike meda

Ostalo


400 g svježih kupina

sok od 1 naranče

Priprema :

Sve sastojke za koru stavite u veću zdjelu pa rukama umijesite tijesto. Tijesto utisnite u kalup za torte (26 cm) obložen masnim papirom. Koru pecite 15 minuta na temperaturi od 180 °C.

Ohlađenu koru uz pomoć četkice navlažite svježe cjeđenim sokom od naranče.

Slatko vrhnje, jogurt i med stavite u zdjelu i miksajte dok ne dobijete lijepu kremu.

Koru premažite tankim slojem kreme pa posložite svježe kupine. Preko kupina nanesite kremu, lijepo ju poravnajte i ukrasite komadićima lješnjaka i svježim kupinama. Tortu prije posluživanja spremite u hladnjak na nekoliko sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.