Nije tajna da je cheesecake koji se ne peče omiljeni ljetni kolač. Priprema se brzo, podnosi baš svaku sezonsku voćku i osvježavajuć je.
Volite li ga i vi, vjerujemo kako je vrijeme da se okušate u ovom od mente. Začiniti ga možete omiljenim voćem ili ga ostaviti takvog kakav je - savršeno osvježavajućeg.
Kao sjajan dodatak, pripremite i kandiranu mentu kojom ćete ukrasiti cheesecake, a ostane li vam koji listić, upotrijebiti ga možete i u drugim desertima.
Također, odlična ideja bit će dodatak matcha praha u podlogu i kremu. Matcha će donijeti divne, osvježavajuće zelene boje koje će desert podići na posve novu razinu.
Za kandiranu mentu potrebno vam je:
1 bjelanjak
Šaka mente
50 g šećera
Za podlogu će vam trebati:
200 g keksa
40 g maslaca
Za kremu od mente trebat će vam:
100 g slatkog vrhnja
2 stabljike svježe mente
250 g bijele čokolade
25 g maslaca
250 g krem sira
50 g šećera P
riprema: Mentu najprije kandirajte tako da najprije operete listove, a zatim ih premažete umućenim bjelanjkom. Pospite šećerom odmah nakon premazivanja i pustite da se suše nekoliko sati.
Za podlogu od keksa potrebno je kekse ubaciti u blender, dodati im otopljeni maslac pa dobro povezati. Želite li da cheesecake izgleda efektnije, dodajte i kašiku matcha praha.
U posudu stavite slatko vrhnje pa mu dodajte šaku svježe mente. Pustite da se vrhnje zagrije dok se ne pojave mjehurići. Sada pustite da se ohladi, a zatim izvadite mentu.
Otopite bijelu čokoladu na pari ili u mikrovalnoj, iz posude izvadite svježu mentu pa dobro pomiješajte krem sir, aromatizirano slatko vrhnje, šećer, a za jače okuse možete dodati i malo ekstrakta peperminta.
U dno čaše ili kalupa utisnite usitnjene kekse, dodajte dobivenu kremu i pospite kandiranom mentom.
Prije posluživanja cheesecake dobro ohladite.