Divni orašasti okusi badema i sočne kupine sjajan su recept za fantastičnu sezonsku slasticu!
Za vrijeme stvarno vrućih dana, kolač možete poslužiti uz porciju omiljenog sladoleda.
Bolje ne može!
Za podlogu će vam trebati:
120 g maslaca
130 g brašna
100 g mljevenih badema
2 kašikice praška za pecivo
200 g smeđeg šećera
2 jaja
250 g kupina
Pola šoljice kiselog vrhnja
Za mrvičasti streusel trebat će vam:
100 g šećera
60 g brašna
50 g bademovog brašna
4 kašikice maslaca
Priprema:
Kalup za kolač premažite s maslacem. Pomiješajte brašno, bademovo brašno, prstohvat soli i prašak za pecivo u veću zdjelu.
U drugoj izmiksajte maslac i šećer. Dodajte jedno po jedno jaje pa miksajte dok se svi sastojci ne sjedine.
Dodajte mješavinu suhih sastojaka i kiselo vrhnje pa sve dobro pomiješajte.
Streusel napravite tako da pomiješate sve sastojke i rukama ih brzinski izradite dok ne dobijete mrvičastu smjesu.
U kalup dodajte smjesu za kolač, ubacite kupine koje ste prethodno oprali i osušili, a na kraju pospite mrvičastom smjesom.
Pecite na 180 stupnjeva oko sat vremena ili dok ne poprimi zlatnu boju.