Savršena voćna torta, a tako se lako pravi. Bez uključivanja rerne, mućenja jaja i razmišljanja da li će tijesto da “naraste”. Samo umutite, zaledite i uživajte!
Potrebno je: 600 g mljevenog keksa; 250 g + 12 kašika šećera u prahu; 2 margarina; oko 2 dl gaziranog soka od narandže; 4 čaše kisjele pavlake; 500 g jagoda; 200 g šlaga; 2 dl mlijeka ili kisele vode.
Priprema: Umijesiti mljeveni keks sa 250 g šećera u prahu, 1 margarinom i gaziranim sokom od narandže. Rastanjite podlogu na četvrtastoj tacni. Umutite 1 margarin sa 12 kašika šećera u prahu, dodajte kiselu pavlaku i kratko izmiksajte da se sjedini.
Polovinu fila nanesite na podlogu od keksa, poređajte jagode, pa drugu polovinu fila. Ostavite u frižideru oko pola sata da se stegne. Umutite šlag sa mlijekom ili kisjelom vodom, pa ukrasite tortu.