Mnogi ljubitelji domaće kuhinje ovo jelo su ocijenili kao jedinstveno. Pravi se brzo i jednostavno a okus je zaista nezaboravan.
Sastojci (za 4 osobe)
4 pileća batka sa karabatcima
1 manja glav. crnog ili crvenog luka
1 ravna supena kaš. aleve paprike
vegeta,biber
strugan koren svežeg đumbira
2 kašike domaćeg chutney sosa
limunova korica
1 kafena kašika limunovog soka
1 kafena kašika šećera
gustin
komadić putera
3 kašike domaćeg kečapa ili pelata
soja-sos
4 krompira
malo ulja
Priprema
U tepsiju stavite malo ulja, narežite krompir na krupnije kocke, poredjajte meso i pospite sve vegetom i biberom. Svako parče mesa dobro prelijte domaćim chutney sosom i stavite da se peče oko 40 -45 minuta na 200 C.
Sos
Na malo ulja propržite sitno, sitno isjeckan luk ( ili strugan),nalijte sa malo vode, poklopite i prodinjstajte. Potom dodajte limunov sok, koricu, đumbir, so biber,šećer, alevu papriku, te nekoliko kašika domaćeg kečapa (paradajz-paprika) ili pelata, a u krajnjoj liniji soka od paradajza. Stavite da sve zavri, a za to vrijeme razmutite malo gustina i kuhajte da dobijete staklast sos fine gustine.Umešajte 2-3 kašike soja sosa.
Pečeno meso sa krompirom prelijte ovim sosom i ostavite kratko u isključenoj, vrućoj rerni da još malo upije, pa isjeckajte svježeg peršunovog lista i po želji ljutu papričicu.
Posluživanje
Uživajte u raskošnom ukusu!