Za ovaj ručak imamo samo jednu riječ – fantastičan! Probajte i shvatićete zašto!
Sastojci: 8 šnicli, so i biber, 2 pune kašike brašna, 2 pune kašike susama, ulje za prženje, 700 ml supe ili supe napravljene od goveđe kocke, peršunov list.
Priprema: Šnicle izlupati, kao za pohovanje, pa posoliti i pobiberiti sa jedne strane. Zagrijati ulje u tiganju, između 100 i 150 ml. Zagrijati između srednje i najjače vatre.
Uvaljati svaku šniclu u brašno i pržiti sa obje strane dok malo ne porumene. Vaditi šnicle na tanjir.
U ulje u kojem ste pržili šnicle staviti susam i ostatak brašna, koje vam je preostalo od valjanja mesa. Propržite nekoliko minuta, pa vratite šnicle i prelijte supom.
Smanjiti vatru da lagano krčka, a pred kraj dodati peršunov list.
Poslužite toplo.