Lagana salata za vruće ljetne dane.
Potrebno je:
500 g tjestenine,
150 g kačkavalja,
200 g šunke,
2-3 obarene šargarepe,
15 kisjelih krastavčića,
1 kisjela crvena paprika ili pečena crvena paprika,
1-1,5 l jogurta ,
200 g majoneza, so po želji
Priprema:
U posoljenoj i pouljenoj vodi obariti tjesteninu. Zatim je proprati hladnom vodom, dodati malo ulja i promiješati. Ostaviti da se ohladi.
Kačkavalj, šunku, obarenu šargarepu, krastavčiće i papriku isjeći na kockice, pa dodati ohlađenoj tjestenini.
Zatim dodati 1 l jogurta, majonez i po želji posoliti, pa sve dobro izmiješati da se sastojci povežu.
Sjutradan pošto će tjestenina upiti jogurt, dodati još 1/2 l jogurta.
Salatu servirati u činijice.