RECEPTI

Pizza sa tunjevinom

17.5.2017

Za tijesto: 

pakovanje mješavine za tijesta za pizu

vrećica instant kvasca

200-250 ml vode

4-5 kašika ulja

Za umak:

300 ml slatkog vrhnja

100 gr sira Edamera

3 kašike limunovog soka

kašika vegete

biber

Za nadjev:

250 gr tunjevine iz konzerve

100 gr luka

50 gr crnih maslina

kašika nasjeckanog peršuna

Mješavinu za tijesto izmiješajte s instant kvascem, pa postepeno dolijevajući mlaku vodu i ulje umijesite tijesto.

Tjesto ostavite stajati na toplom mjestu 15 minuta.

U međuvremenu pripremite umak. Slatko vrhnje zakipite, dodajte naribani sir, vegetu, biber i limunov sok, pa kuhajte na laganoj vatri 1-2 minute, a zatim malo ohladite.

Tijesto razvaljajte i stavite na nauljeni lim.

Po tijestu rasporedite pripremljeni umak, tunjevinu, luk narezan na kolutiće i masline.

Pizzu pecite u pećnici zagrijanoj na 220 stepeni C 15 minuta.

Pečenu pizzu pospite peršunom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.