RECEPTI

Brzi desert s kruškama

17.5.2017

4 kruške (srednje veličine) 

30 gr šećera

1/2 kašike cimeta

vanilin šećer

limunov sok

50 ml vode

kašika bijelog ruma

4 kugle sladoleada od vanilije

Za čokaladni umak:

50 gr čokolade za kuhanje

100 ml slatkog vrhnja

Oguljene kruške uzdužno prerežite, očistite od sjemenki, nakapajte limunovim sokom i stavite u vatrostalnu posudu.

Pospite šećerom, vanilin šećerom, cimetom, nakapajte rumom i prelijte vodom. Otkriveno kuhajte u mikrovanoj pećnici na srednjon snazi 5-6 minuta.

U drugu posudicu stavite čokoladu narendanu na komadiće i otopite je u mikrovalnoj pećnici. Dodajte slatko vrhnje i zagrijte još ko 2 minute.

Pripremljene kruške prelijte toplim čokladnim umakom i poslužite sa sladoledom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.