Za biskvit:
150 gr brašna
5 jaja
120 gr šećera
30 gr maslaca
Za nadjev:
1 kg jabuka
100 gr marmelade miješane
Za ukrašavanje:
400 ml slatkog vrhnja
Na dno tepsije (22x38 cm) stavite aluminijsku foliju i premažite je maslacem.
Jabuke ogulite, očistite i narežite na kolutove. Rasporedite ih u tepsiji i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stepeni C oko 15 minuta.
Žumanca i šećer pjenasto izmiješajte. Postepeno dodajite brašno uz neprestano miješanje. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanaca.
Tepsiju izvadite iz pećnice, ulijte biskvitnu smjestu i pecite još oko 25 minuta.
Pečeni biskvit okrenite na rešetku, uklonite foliju i ohladite. Jabuke premažite miješanom marmeladom i ukrasite tučenim vrhnjem.
Prije posluživanja kola dobro ohladite i narežite na kocke.
Savjet
Narezane jabuke možete poškropiti limunovim sokom.