RECEPTI

Voćna salata

17.5.2017

200 gr banana 

300 gr kivija

150 gr breskvi

500 gr dinje

800 gr grožđa

kašika limunovog soka

30 gr šećera u prahu

vanilini šećer

Za kremu od jogurta:

krema s jogurtom

300 ml vode

200 ml jogurta

200 ml vrhnja za šlag

Za posluživanje:

kašika listića svježe mente

Banane, kivi, breskve i dinje ogulite, narežite na kocke i nakapajte limunovim sokom.

Grožđe operite, očistite od petiljki i dodajte narezanom voću. Pospite šećerom u prahu i vanilin šećerom te sve zajedno izmiješajte.

Voćnu salatu dobro ohladite.

U visoku posudu ulijte hladnu vodu, hladno vrhnje za šlag, uspite sadržaj vrećice kreme s jogurtom i miješajte mikserom (najvećom brzinom) 4 minute. Zatim dodajte jogurt i lagano miješajte još 1 minutu.

Poslužite s pripremljenom kremom od jogurta i listićima svježe mente.

Savjet

Ako vam ostane kreme, spremite je u hladnjak i poslužite sljedeći dan s voćnim prelivom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.