200 gr banana
300 gr kivija
150 gr breskvi
500 gr dinje
800 gr grožđa
kašika limunovog soka
30 gr šećera u prahu
vanilini šećer
Za kremu od jogurta:
krema s jogurtom
300 ml vode
200 ml jogurta
200 ml vrhnja za šlag
Za posluživanje:
kašika listića svježe mente
Banane, kivi, breskve i dinje ogulite, narežite na kocke i nakapajte limunovim sokom.
Grožđe operite, očistite od petiljki i dodajte narezanom voću. Pospite šećerom u prahu i vanilin šećerom te sve zajedno izmiješajte.
Voćnu salatu dobro ohladite.
U visoku posudu ulijte hladnu vodu, hladno vrhnje za šlag, uspite sadržaj vrećice kreme s jogurtom i miješajte mikserom (najvećom brzinom) 4 minute. Zatim dodajte jogurt i lagano miješajte još 1 minutu.
Poslužite s pripremljenom kremom od jogurta i listićima svježe mente.
Savjet
Ako vam ostane kreme, spremite je u hladnjak i poslužite sljedeći dan s voćnim prelivom.