pakovanje lazanja (500 gr)
200 gr očišćenih škampa
200 gr konzervirane tunjevine
2 pakovanja sjeckanog paradajza
s bosiljkom i origanom
300 gr mozzarelle
30 gr očišćenih crnih maslina
30 gr parmezana
kašika kapara
3 kašike maslinovog ulja
Na maslinovo ulje dodajte sjeckani paradajz s bosiljkom i origanom. Kad zakipi, dodajte škampe, natrganu tunjevinu, nasjeckane masline, kapare i dinstajte na laganoj vatri 10-ak minuta.
Posudu za pripremu lazanja premažite maslacem, poslužite listove lazanja, pa po njima rasporedite pripremljeni umak, pospite naribanom mozzarellom i tako slažite dok ne potrošite sav umak. Završite listovima lazanja.
Pospite naribanim sirevima, mozzarellom i parmezanom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stepeni C 30 minuta.
Kada su lazanje gotove možete iz preliti kečapom.