RECEPTI

Lazanje na mediteranski način

17.5.2017

pakovanje lazanja (500 gr) 

200 gr očišćenih škampa

200 gr konzervirane tunjevine

2 pakovanja sjeckanog paradajza

s bosiljkom i origanom

300 gr mozzarelle

30 gr očišćenih crnih maslina

30 gr parmezana

kašika kapara

3 kašike maslinovog ulja

Na maslinovo ulje dodajte sjeckani paradajz s bosiljkom i origanom. Kad zakipi, dodajte škampe, natrganu tunjevinu, nasjeckane masline, kapare i dinstajte na laganoj vatri 10-ak minuta.

Posudu za pripremu lazanja premažite maslacem, poslužite listove lazanja, pa po njima rasporedite pripremljeni umak, pospite naribanom mozzarellom i tako slažite dok ne potrošite sav umak. Završite listovima lazanja.

Pospite naribanim sirevima, mozzarellom i parmezanom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stepeni C 30 minuta.

Kada su lazanje gotove možete iz preliti kečapom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.