RECEPTI

Pohovani fileti oslića

17.5.2017

8 fileta oslića (90 gr svaki) 

50 gr kapara

2 čehne bijelog luka

1/2 vezice svježeg ili pola

kašike suhog timijana

2.5 kašike senfa

ulje za prženje

Za paniranje:

2 jajeta

100 gr pšeničnog oštrog brašna

250 gr prezle

2 kašike slatkog vrhnja

biber

so

Kapare fino nasjeckajte s bijelim lukom i timijanom pa izmiješajte sa senfom.

Jednu stranu fileta oslića premažite nadjevom, preklopite i učvrstite.

Jaja izmiješajte s vrhnjem, soli i biberom.

Savitke panirajte tako da ih prvo uvaljate u brašno, zatim u jaja i na kraju u prezlu. Ispecite ih u zagrijanom ulju.

Pohovane savitke poslužite s kriškama imuna uz salatu od krompira i rikule.

Savjet

Za paniranje umjesto prezle možete koristiti kukurzno brašno.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.