250 gr tikvica
200 gr crvene paprike
250 gr patlidžana
200 gr mozzarelle
kašika vegete
kašika maslinovog ulja
Za umak:
2 kašike narezanog bosiljka
malo mljevene gorušice
čehna bijelog luka
kašika sirćeta
malo bibera
3 kašike maslinovog ulja
Nježna mozzarella i pečeno povrće jednostavno ne mogu bez svježih začina, a od svih im je najdraži bosiljak!
Tikvice, paprike i patlidžan narežite na druge kriške, pospite vegetom i poprskajte uljem.
Na teflon tavi popecite pripremljeno povrće.
Bosiljak pomiješajte s maslinovim uljem, gorušicom, nasjeckanim bijelim lukom, sirćetom i pobiberite.
Toplo povrće složite na tanjurić, a po njemu rasporedite narezanu mozzarellu i prelijte pripremljenim prelivom.
Poslužite ukrašeno listićima bosiljka.
Savjet
U električnoj sjeckalici pomiješajte nasjeckani bosiljak, maslinovo ulje, sirće, gorušicu i nasjeckani bijeli luk da bi dobili kompaktniju smjesu.