500 gr zelene buranije
500 gr paradajza
100 gr luka
čehna bijelog luka
kašika nasjeckanog peršuna
2 kašike narezanog bosiljka
2 kašike vegete
kašika maslinovog ulja
so
Za odreske:
4 teleća odreska (600 gr)
kašika soli
2 kašike ulja
Buraniju kao dodatak ribi ili teletni upotpunit će bosiljak, peršun, maslinovo ulje i vegeta.
Na maslinovu ulju popecite nasjeckani luk, dodajte protisnuti bijeli luk, oguljeni paradajz narezan na kockice, pospite vegetom i dinstajte desetak minuta.
Umiještajte kuhanu i ocijeđenu buraniju i na kraju pospite bosiljkom i peršunom.
Teleće odrerske potucite, posolite i pecite na zagrijanom ulju sa svake strane oko 3 minute.
Buraniju poslužite toplo uz pečene teleće odreske.
Savjet: Ovaj ukusni prilog možete poslužiti i uz druge vrste mesa.