100 gr šampinjona
400 gr krompira
100 gr graška
100 gr mrkve
100 gr celera
1-2 kašike prezle
20 gr maslaca
vegeta
biber
ulje za prženje
Za bešamel unak:
250 ml mlijeka
50 gr brašna
jaje
2 kašike ribanog parmezana
muškatni oraščić
50 gr maslaca
Za paniranje:
2 jajeta
50 gr brašna
50 gr krušnih mrvica
Šampionjone očistite, operite, izrežite na listiće i s malo vegete prodinstajte na 20 gr maslaca.
Krompir skuhajte, ogulite i propasirajte.
Očišćenu mrkvu, celer i grašak skuhajte u malo slane vode, ocijedite i usitnite.
Posebno pripremite gusti bešamel: na preostali zagrijani maslac stavite brašno, promijiešajte, zalijte mlijekom i kratko prokuhajte.
Malo ohladite pa umiješajte jaje, parmezan i muškatni oraščić.
Zatim dodajte pripremljene šampionjone, kromšir, povrće i prezlu. Prema potrebi posolite, pobiberite i dobro izmiješajte.
Od dobivene smjese oblikujte popečke pa ih uvaljajte u brašno, istučena jaja i prezlu.
Isprižite ih u zagrijanom ulju.
Vegetarijanske popečke poslužite s tartar umakom, jogurtom ili kiselim vrhnjem.
Vrste povrća možete odabrati prema vlastitom ukusu i sezoni.