RECEPTI

Gusta riblja čorba

17.5.2017

500 gr bijele morske ribe 

kromir

mrkva

glavica crvenog luka

korjen peršuna

lovorov list

biber u zrnu

so

kašika dvostrukog koncentrata paradajza

2 čehne bijelog luka

100 ml bijelog vina

limun

grančica celera

list peršuna

50 ml maslinovog ulja

Očišćenu ribu, na tanke kriške narezanu mrkvu, peršun, luk i narezan krompir stavite kuhati u hladnu vodu zajedno s lovorovim listom, biberom u zrnu i soli. Dodajte celerov list i malo maslinovog ulja.

Ostavite da se riba sasvim lagano kuha oko 15 minuta.

Izvadite ribu iz juhe, očistite je od kostiju i narežite na komadiće.

Juhu procijedite, povrće protisnite i vratite u juhu zajedno s ribom.

Zatim dodajte u juhu koncentrat paradajza, vino, nasjeckani biijeli luk i preostalo ulje, pa sve zajedno kratko prokuhajte.

Na kraju po želji pobierite i dodajte limunov sok

Gustu riblju juhu poslužite posutu peršunom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.