500 gr bijele morske ribe
kromir
mrkva
glavica crvenog luka
korjen peršuna
lovorov list
biber u zrnu
so
kašika dvostrukog koncentrata paradajza
2 čehne bijelog luka
100 ml bijelog vina
limun
grančica celera
list peršuna
50 ml maslinovog ulja
Očišćenu ribu, na tanke kriške narezanu mrkvu, peršun, luk i narezan krompir stavite kuhati u hladnu vodu zajedno s lovorovim listom, biberom u zrnu i soli. Dodajte celerov list i malo maslinovog ulja.
Ostavite da se riba sasvim lagano kuha oko 15 minuta.
Izvadite ribu iz juhe, očistite je od kostiju i narežite na komadiće.
Juhu procijedite, povrće protisnite i vratite u juhu zajedno s ribom.
Zatim dodajte u juhu koncentrat paradajza, vino, nasjeckani biijeli luk i preostalo ulje, pa sve zajedno kratko prokuhajte.
Na kraju po želji pobierite i dodajte limunov sok
Gustu riblju juhu poslužite posutu peršunom.