8 palačinaka
ulje za pečenje nadjevenih palačinaka
Za nadjev:
500 gr šampinjona
100 gr. kukuruza šećerca
100 gr naribanog sira Edamera
70 gr mladog crvenog luka
kašika nasjeckanog peršuna
2 kašike vegete
30 gr maslaca
Za umak:
30 gr maslaca
400 gr svježeg paradajza
kašika vegete
3 kašike ljutog ketchupa 250 ml vrhnja za kuhanje
Na 2-3 kašike maslaca popecite narezani mladi luk.
Dodajte šampinjone narezena na listiće i vegetu. Dinstajte dok tekućina ne ispari pa posudu maknite s vatre.
U još tople šampinjone umiješajte sir, kukuruz i peršun.
Na maslacu prodinstajte paradajz narezan na kockice, dodajte vegetu i dinstajte još 10-ak minuta.
Umiješajte ketchup i vrhnje te kuhajte 2-3 minute.
Na svaki palačinak stavite 1-2 kašike nadjeva od šampinjona i preklopite na četvrtine.
Nadjevene palačinke stavite u širu tavu i na ulju ih popecite sa svake strane 1-.2 minute.
Prelijte umakom od paradajza i poslužite.