RECEPTI

Francuska supa

17.5.2017

150 gr graška 

20 gr celerove stabljike

150 gr cvjetače

vrećica Francuske juhe

kašika nasjeckanog peršuna

limunov sok

Celerovu stabljiku narežite na sitne kockice, a cvjetaču razlomite na cvjetiće.

U litri kipuće vode prokuhajt povrće nekoliko minuta, zatim umiješajte sadržaj vrećice Francuske juhe. Kuhajte na laganoj vatri još 20 minuta. Pred kraj kuhanja dodajte grašak.

Francuskoj juhi s povrćem prije posluživanaj dodajte nekoliko kapi limunovog soda i nasjeckani peršun.

Juhi nakon kuhanja možete dodati svježi paradajz, koji ste prethodno ogulili, očistili od sjemenki i narezali na kockice.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.