ALFA TV

Alfa INFO / Izbori u Konjicu, Fojnici, Kiseljaku i Kreševu bez iznenađenja

Na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu danas je održan simpozij, koji je okupio veliki broj stručnjaka u cilju prenosa znanja i iskustava

Alfa INFO. Alfa TV

Alfa TV

prije 17 sati 7 minuta

- Prema podacima CIK-a BiH, na lokalnim izborima u Fojnici, Kiseljaku, Kreševu i Konjicu glasalo je 27.386 birača ili 50,83 posto. Prema prvim rezultatima lokalnih izbora u Konjicu, kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) Osman Ćatić zadržao je poziciju gradonačelnika Konjica, osvojivši oko sedam hiljada glasova. Sabahudin Klisura iz Stranke demokratske akcije (SDA) osvojio je poziciju načelnika općine Fojnica. Dobivši povjerenje 2.380 građana, Klisura, koji je već ranije obnašao ovu funkciju, osigurao je značajnu prednost nad protukandidatima. Boris Marić iz Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) sigurni je novi načelnik Općine Kreševo, s obzirom na to da je bio jedini kandidat na danas održanim izborima. Marić će zamijeniti dosadašnjeg načelnika i stranačkog kolegu Renata Pejaka, uz kojeg je radio kao savjetnik.

- Na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu danas je održan simpozij, koji je okupio veliki broj stručnjaka u cilju prenosa znanja i iskustava u oblasti astme i alergije. Simpozij je organizovan kroz program "Prenos znanja stručnjaka iz dijaspore/iseljeništva u javne institucije u BiH" uz podršku Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

- Navijačkim neredima u Mostaru posljednjih mjeseci nema kraja, a novi su viđeni na Španskom trgu, gdje su se sukobile dvije skupine navijača. Sukobio se veći broj pripadnika "najvatrenijih" navijača Veleža i Zrinjskog. Glasnogovornik Uprave policije MUP-a HNK Ljudevit Marić je sa službama Hitne pomoći i drugim zdravstvenim ustanovama gdje se utvrđuje koliko je osoba povrijeđeno u ovom sukobu. Prema nezvaničnim informacijama četiri osobe su povrijeđene, a povrede nisu opasne po život dok je jedna osoba zadobila teže tjelesne povrede.

Pogledajte video.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.