ALFA TV

Alfa INFO / Privremeni smještaj za maloljetnika koji je dojavljivao bombe

Održana 61. sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine

Alfa INFO. Alfa TV

Alfa TV

prije 4 dana

- Vijeće ministara BiH je na dansnjoj sjednici razmatralo Prijedlog strategije suprotstavljanja trgovini ljudima u Bosni i Hercegovini 2024-2027 čiji je predlagač Ministarstvo sigurnosti BiH. Na predloženom dnevnom redu je i Prijedlog srednjoročnog programa rada Vijeća ministara BiH 2025-2027. godina Među tačkama dnevnog reda je i informacija o stanju u oblasti migracija u Bosni i Hercegovini za prvih šest mjeseci 2024. godine, kao i analiza vanjskotrgovinske razmjene Bosne i Hercegovine za period januar-juni ove godine.

- Općinski sud u Sarajevu odredio je privremeni smještaj maloljetniku koji je osumnjičen da je u 11 dana više od 49 puta uputio lažnu dojave o bombama u Sarajevu. Prema odluci Općinskog suda, maloljetnik će biti biti smješten u JU Zavod za vaspitanje muške djece i omladine Sarajevo umjesto u pritvorskoj jedinici. Privremeni smještaj u ovoj instituciji može trajati od 14. oktobra do 14. novembra 2024. godine ili druge odluke. Šesnaestogodišnjak je osumnjičen da je u u proteklih 11 dana 49 puta lažno dojavio da su postavljene bombe u više srednjih škola u Sarajevu, upućujući prijeteće poruke na njihove e-mail adrese.

- Predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara danas je u Sarajevu otvorila međunarodnu konferenciju “Izgradimo održivu BiH 2” čiji je cilj jačanje kvalitete društvenih odnosa i promicanje ideje kako živjeti zelenije i okolišno prihvatljivije, a sve u cilju izgradnje ključnih koraka prema održivoj budućnosti za BiH. Bradara je kazala da njeno prisustvo na ovoj konferenciji, govori o tome šta ona lično i kao dio izvršne vlasti Federacije BiH, misli o zaštiti okoliša, ali i o ukupnom održivom razvoju u BiH.

Pogledajte video.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.