ALFA TV

Alfa INFO / Odbačen zahtjev Dodikove odbrane

Mještani Miljkovića i Kozica kod Mostara strahuju da bi njihova naselja mogla zadesiti ista sudbina kao Donju Jablanicu

Alfa INFO. Alfa TV

Alfa TV

11.10.2024

- Krivično vijeće Suda BiH nije prihvatilo zahtjev odbrane predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika za izuzeće sudije Sene Uzunović.  Odbrana je 9. oktobra zatražila izuzeće Uzunović kao postupajućeg sudije u predmetu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora "Službenog glasnika" Miloša Lukića, koje Tužilaštvo tereti za neizvršavanje odluka visokog predstavnika.

- Mještani Miljkovića i Kozica kod Mostara strahuju da bi njihova naselja mogla zadesiti ista sudbina kao Donju Jablanicu. Na to su ukazali mirnim protestom na lokalitetu gdje su na brdu iznad njihovih kuća započeti građevinski radovi za solarna postrojenja. Mario Ćosić, predstavnik neformalne grupe građana “Zaustavimo nezakonite izmjene Prostornog plana Mostara “pozvao je državnu pravobraniteljicu, Jelenu Cvijetić da zaštiti državnu imovinu Bosne i Hercegovine.

- Uragan Milton, koji je pogodio kopno u regiji Siesta Key na Floridi, u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), ostavio je za sobom velika razaranja, a oni koji su evakuisani iz regiona počeli su da se vraćaju svojim kućama. Uragan Milton donio je jake vjetrove i kiše u cijeloj Floridi i izazvao stvaranje mnogih tornada koji su uzrokovali razaranja. Vlasti su upozorile građane na porast vode i opasnost od poplava nakon što je uragan napustio regiju. Nastavljene su akcije traženja i spašavanja na Floridi u kojoj je poginulo 14 osoba. Strahuje se da bi se broj poginulih mogao povećati.

Pogledajte video.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.