ALFA TV

Alfa INFO / Ambasada SAD-a: SDA skuplja jeftine političke poene

Oglasila se Ambasada SAD-a saopćenjem u kojem kritikuje delegate iz Kluba Bošnjačkog naroda

Alfa INFO. Alfa TV

Alfa TV

10.10.2024

- Nakon što je jučer Ambasada SAD-a u našoj zemlji uputila oštre kritike na račun SDA zbog višemjesčnih nedolazaka bošnjačkih delegata na sjednice Doma naroda BiH, jučer su se saopćenjem oglasili iz ove stranke. Razočaravajuće je da se Ambasada SAD-a nije fokusirala na suštinu problema, a to je prijedlog SDS-a da se u Ustavni sud BiH uvede etnička struktura i etnički način odlučivanja, te odstrane međunarodne sudije - poručili su iz SDA. Već danas uslijedio je novi odgovor američke ambasade, još opširniji, još oštriji i još jasniji. Oni su između ostalog podsjetili SDA da su i te kako protiv takvog antidejtonskog zakona, ali isto tako podcrtali to da takav zakon sasvim sigurno ne bi prošao svu parlamentarnu procedure, što zna i SDA i svi oni koji blokiraju proces.

- Našu zemlju pogodila je još jedna tragedija koja se dogodila sinoć kod Visokog kada je vozilo sletilo u rijeku Bosnu prilikom čega su poginule 4 osobe. Riječ je o mladima iz Visokog, Kiseljaka i Sarajeva. Kako nezvanično saznajemo, poginule su tri ženske osobe i jedna muška dok se jedan mladić, koji je sve prijavio policiji uspio spasiti. Riječ je o mladiću 2002. godište koji ima teške tjelesne povrede i prebačen je u Sarajevo na Kliniku urgentne medicine.

- Sedam dana nakon razornih poplava koje su pogodile dijelove naše zemlje na temelju prikupljenih informacija iz Operativnog centra Jablanica i Operativnog centra Konjic, ekipe su još uvijek na terenu, a svakodnevno se radi na pronalasku nestalih i čišćenju terena. Neki putni pravci u Buturović Polju su donekle osposobljeni, kao što je i uspostavljanje elektrosnabdijevanja, dok u nekim selima još uvijek nema električne energije.

Pogledajte video.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.