ALFA TV

Alfa INFO / Jablanica i Konjic opet u opasnosti

Cik obradio 59,88 posto rezultata

Alfa INFO. Alfa TV

Alfa TV

7.10.2024

- Selo Zlate kod Jablanice teško je pogođeno poplavama i klizištima. Na ovom mjestu je poginula i trudnica koja je bila u osmom mjesecu trudnoće. Do katastrofe je došlo zbog obilnih kiša, a uzrok klizišta može biti i posljedica dva manja potresa koja su dodatno destabilizirala teren. Sumnja se da su potresi pokrenuli ogromna kamenja i nanose zemlje, što je dovelo do stvaranja smrtonosnih klizišta koja su razorila domove i odnijela živote. I u drugom mjestima je situacija teška.

- Birači su jučer izabrali lokalnu vlas za naredne četiri godine. I dok čekamo konačne rezultate, da vidimo kako su stranke i pojedini kandidati zadovoljni izborom građana i da li su ovi još uvijek preliminarni rezultati očekivani.

- Policijskoj stanici Centar jutros oko 01:15 sati prijavljeno je od muške osobe (64) iz Tuzle, da je u svojoj porodičnoj kući u Tuzli, zatekao beživotno tijelo svoje kćerke (31). Po navedenoj prijavi postupili su policijski službenici PS Centar/ PU Tuzla koji su izašli na lice mjesta i potvrdili navode prijave, o čemu je odmah obaviješteno Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona. Nezvanoično saznajemo da je riječ o stravičnom zločinu, koji je, prema prvim pokazateljima, najvjerovatnije počinila majka 31 -godišnjakinje. Na licu mjesta istražioci su pronašli njena dva oproštajna pisma, ali i predmet kojim je, vjeruju istražioci počinjen zločin. Saznajemo da se radi o čekiću. U kući, u kojoj je živjela s kćerkom, nije pronađena majka i za njom od jutros traje policijska potraga. Sve raspoložive jedinice MUP TK su na ovoj lokaciji - Tušnju.

Pogledajte video.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.