USTAVNI SUD ODLUČIO

Crna Gora: Obustavlja se izručenje kralja kriptovaluta

Protiv Do Kvona, koji je u martu 2023. godine uhapšen u Podgorici, podignute su optužnice u Južnoj Koreji, Singapuru i SAD

Do Kvon: Ostaje u Crnoj Gori. Vijesti.me

E. Ć.

prije 3 sata 57 minuta

Ustavni sud Crne Gore usvojio je na današnjoj sjednici zahtjev za obustavu izručenja južnokorejskog kralja kriptovaluta Do Kvona.

- Usvaja se zahtjev za obustavu izvršenja i obustavlja se izvršenje presude Vrhovnog suda Crne Gore, Kzz. br. 12/24, od 19. septembra 2024. godine i postupak odlučivanja o dozvoli izručenja podnosioca ustavne žalbe D. H. K., do donošenja konačne odluke Ustavnog suda - saopćeno je nakon sjednice.

Podsjetimo, protiv Do Kvona, koji je u martu 2023. godine uhapšen u Podgorici, podignute su optužnice u Južnoj Koreji, Singapuru i SAD, koje su od Crne Gore zatražile njegovo izručenje.

Interpol je u septembru 2023. izdao crvenu potjernicu za njim zbog njegove uloge u kolapsu kriptovaluta Terra Luna i Terra vrijednih 40 milijardi dolara - slučaj iz maja 2022. godine.

Vrhovni sud Crne Gore je 19. septembra utvrdio da su ispunjeni uslovi za izručenje Do Kvona Južnoj Koreji i SAD radi vođenja krivičnog postupka, ovlašćujući ministra pravde da odluči o dozvoli izručenja, prenose Vijesti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.