HRVATSKA

Stravična nesreća kod Novske: Dvoje mrtvih i 25 povrijeđenih u kombiju

Zatekli kombi koji je sletio odvodni kanal i udario u betonski most

Smrskani kombi. JP Novska

B. C.

prije 15 sati 10 minuta

Policija je objavila detalje teške prometne nesreće koja se sinoć dogodila kod Novske. Podsjetimo, dvije osobe su poginule, a 25 ih je ozlijeđeno, od čega devetero teško, u slijetanju kombija s migrantima noćas oko 1:15 na cesti kod Novske, piše Index.hr.

Policija je jutros objavila da je do nesreće došlo u mjestu Paklenica, a objavili su i kako je došlo do nesreće.

Kombi njemačkih nacionalnih oznaka 

Policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija su kod naplatne postaje Novska zamijetili kombi njemačkih nacionalnih oznaka koji je djelovao preopterećeno, stoji u priopćenju policije.

Kada je vozač kombija uočio policiju, povećao je brzinu te se nastavio kretati u smjeru Novske. Policijski službenici su se, zbog sumnje u krijumčarenje migranata, uputili za kombijem na sigurnoj udaljenosti, bez zvučnih i svjetlosnih signala, ne progoneći ga, objavila je policija.

Nakon sedam kilometara, dolaskom u mjesto Paklenica, zatekli su kombi koji je sletio s kolnika u odvodni kanal, gdje je udarilo u betonski most, nakon čega se bočno prevrnuo i udario u zid kuće i stup električne rasvjete, stoji u priopćenju.

Na mjestu događaja vozač i putnik su smrtno stradali, dok se ostalim osobama pruža liječnička pomoć u više zdravstvenih ustanova. Na mjestu događaja obavljen je očevid te slijedi utvrđivanje identiteta osoba koje su se nalazile u kombiju, objavila je policija.

Ozlijeđeni iz Turske, Sirije, Palestine i Iraka

Glasnogovornik bolnice Dr. Ivo Pedišić u Sisku rekao je da je tamo zaprimljeno šest pacijenata, a riječ je o državljanima Turske, Sirije, Palestine i Iraka. Tri su pacijenta s teškim i troje s lakim tjelesnim ozljedama. Jedan je pacijent operativno zbrinut, ostali pacijenti u bolnici u Sisku za sada su na promatranju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.