ZNAČAJNO HLADNIJE

Zabijelilo i u Hrvatskoj: Prvi snijeg pada na Platku

U nastavku jutra snijeg će na Platku nastaviti lepršati, a možda se najviši dijelovi Radeševa i zabijele

Platak: Hrvatsko skijalište. You Tube

Dž. R.

prije 4 dana

Ovo jutro je u Hrvatskoj osvanulo značajno hladnije u odnosu na protekle dane, a osjećaj je još izraženiji zbog bure.

Niska temperatura

U gorju je zahlađenje još izraženije, a kako se može vidjeti na web kamerama, na Platku pada snijeg.

U nastavku jutra snijeg će na Platku nastaviti lepršati, a možda se najviši dijelovi Radeševa i zabijele, piše Istramet.

Slično je stanje i na Zavižanu gdje temperatura zraka iznosi samo 0.1°C. Prema web kameri DHMZ-a, snijeg još uvijek ne pada.

Na snazi je narandžasto upozorenje - opasno vrijeme za cijeli Jadran, dok je preostali dio Hrvatske pod žutim upozorenjem - potencijalno opasno vrijeme. Zbog obilne kiše izdata su upozorenja na moguće bujične poplave na Jadranu, objavio je u petak Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Izdata upozorenja

Promjena vremena zahvatila je dijelove Hrvatske. Najviše sjeverozapadni dio, gdje su temperature pale i za 15-ak stepeni. Jutros je u cijeloj Hrvatskoj oblačno i kišovito.

Temperatura zraka u većem dijelu unutrašnjosti bit će od 8 do 13 stepeni. Na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 11 do 16, a na srednjem i južnom Jadranu između 16 i 22 stepena.

Zbog obilne kiše izdata su i upozorenja na moguće bujične poplave na Jadranu. Duvat će jaka bura s olujnim udarima, naveli su jutros prognostičari DHMZ-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.