CRNA GORA

Vujadinović prijavio šeficu MUP-a da mu je prijetila u kabinetu

On je naveo i da je Crnovršanin saopćila Aleksiću da posjeduje snimak, gdje je tajno snimala njega i kolegu

MUP CG. MUP CG

N. H.

prije 6 dana

U razmaku od samo nekoliko sati Odjeljenju sigurnosti Podgorica prijavljena su dva slučaja nasilničkog i uvredljivog ponašanja u kabinetima MUP-a - službenik Odsjeka za kadrovske i pravne poslove Igor Vujadinović podnio je prijavu protiv šefice tog odjeljenja Mirsade Crnovršanin navodeći da mu se navodno obraćala povišenim tonom i prijetila, pišu crnogorske "Vijesti".

Vujadinović je u prijavi naveo da se sve dogodilo u jutarnjim satima u kancelariji direktora Direktorata Aleksandra Aleksića, gdje mu se, kako je naveo, Crnovršanin obratila riječima: "Mimo MUP-a, moj muž i moja braća imat će posla s tobom"...

On je naveo i da je Crnovršanin saopćila Aleksiću da posjeduje snimak, gdje je tajno snimala njega i kolegu N.J.

Vujadinović je "Vijestima" kazao da godinu i po trpi mobing i prijetnje od šefice Crnovršanin, naglašavajući da svoj "posao radi profesionalno i na vrijeme".

Crnovršanin je "Vijestima" kazala da odbacuje navode iz prijave Vujadinovića tvrdeći da su "netačni i izmišljeni".

- Obaveza mi je kao rukovoditeljici Odsjeka za kadrovske i pravne poslove državnih službenika, da u cilju obezbjeđenja zakonitog i kvalitetnog procesa rada, ukazujem službenicima na propuste u radu, na potrebu poštovanja radnog vremena, radne discipline, Etičkog kodeksa državnih službenika i namještenika, što je navedeni službenik, u dužem periodu, bez ikakvog osnova, doživljavao kao mobing ili prijetnje - navela je ona.

Crnovršanin tvrdi da su "nedolično ponašanje, provokacije i uznemiravanje, od Vujadinovića trpjeli i pojedini službenici sa kojima dijeli kancelariju".

- O tim problemima, u više navrata obavještavala sam generalnog direktora Direktorata, insistirajući od njega održavanje sastanka na nivou Odsjeka kojim rukovodim, u cilju rješevanja i izlaza iz navedene situacije na najbezbolniji način - tvrdi ona.

Nakon što je Crnovršanin u medijima izjavila da je Vujadinović uznemiravao kolege u kancelariji - četvero kolega je tokom dana posjetilo njen kabinet gdje su joj direktno saopćili da se nikada nije "Vujadinović nedolično ponašao ili ih maltretirao".

O tome su tokom dana, kako tvrdi Vujadinović, njegove kolege sačinile i zvaničnu službenu zabilješku.

Vujadinović je kazao da će kolege potvrditi njegove tvrdnje, a naveo je i da ima materijalne dokaze - poziv supruga Crnovršanin, koji ga je zvao u martu ove godine i pitao "kakav problem njih dvoje imaju na poslu".

On je pitao da ukoliko nije završavao profesionalne obaveze ili ukoliko je maltretirao kolege zašto šefica proiv njega nije pokrenula disciplinski postupak.

- Želim samo da nadležne institucije ispitaju sve što sam naveo i prijavi - kazao je Vujadinović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.