REGION

Predsjednik Izraela Isaac Herzog doputovao u službeni posjet Srbiji

Izraelski predsjednik sudjelovat će i u radu okruglog stola na temu "Sinergija u inovacijama, razgovori Srbije i Izraela"

Predsjednik Izraela u Srbiji. Fena

FENA

prije 6 dana

Izraelski predsjednik Isaac Herzog doputovao je u službeni posjet Srbiji a svečani službeni doček uz najviše počasti organiziran je ispred Pačale Srbije gdje je Herzoga dočekao srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.

Predsjednika Izraela također su dočekali srbijanski ministri Siniša Mali, Marko Đurić, Dejan Ristić, te ministrica Maja Popović kao i direktor Ureda za IT Mihailo Jovanović.

Kako je priopćeno iz Ureda za odnose s medija predsjednika Srbije, Herzog i Vučić će imati bilateralni sastanak, nakon čega će uslijediti i sastanak izaslanstava Izraela i Srbije.

Izraelski predsjednik sudjelovat će i u radu okruglog stola na temu "Sinergija u inovacijama, razgovori Srbije i Izraela".

Predsjednica srbijanske Skupštine Ana Brnabić u utorak je kazala da će današnji Herzogov posjet dati "važan impuls za novu fazu u razvoju" bilateralnih odnosa dviju država.

Izjave za medije predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i predsjednika Države Izrael Isaaka Herzoga planirane su u 11.55 sati, priopćeno je iz Ureda za odnose s medijima srbijanskog predsjednika.

Herzogov posjet Srbiji dolazi u vrijeme rata koji Izrael u Pojasu Gaze vodi protiv militantne palestinske organizacije Hamas a u kojem je dosada prema navodima zdravstvenih organizacija u Gazi, ubijeno više od 40.000 ljudi.

Balkanska istraživačka mreža (BIRN) nedavno je objavila, u suradnji s izraelskim listom Haaretz da je Srbija, unatoč upozorenjima Ujedinjenih naroda, da se prodaja naoružanja Izraelu obustavi zbog mogućih ratnih zločina nad civilima, nastavila s izvozom oružja toj zemlji.

Prema statistici koju više od 10 mjeseci sakuplja Haaretz, Srbija je u vrhu liste zemalja iz kojih lete izraelski vojni zrakopolovi, piše BIRN.

Uvjerljivo na prvom mjestu su baze Sjedinjenih Američkih Država diljem svijeta, navodi ta mreža, prenoseći podatke do kojih su došli u istraživanju s izraelskim kolegama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.