PREMIJER HRVATSKE

Plenković: Milanović ima krivu politiku prema Hrvatima u BiH, drukao je za Komšića

Naglasio je kako sada Milanović kreira jedan animozitet prema Hrvatskoj

Plenković: Zakašnjela Milanovićeva pamet. Josip Regovic / PIXSELL

E. Ć.

prije 7 dana

Premijer Hrvatske Andrej Plenković govorio je o politici njegove zemlje prema Bosni i Hercegovini i tom prilikom komentarisao hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića.

- Ja cijelo vrijeme imam istu politiku prema Hrvatima u Bosni i Hercegovini i prema cijeloj BiH. On ima prvo krivu politiku prema Hrvatima jer to je čovjek koji je išao na predizborne skupove i drukao za Komšića - rekao je Plenković.

On je naknadnu "Milanovićevu pamet i prosvjećenost prema Hrvatima" ocijenio zakašnjelom. Naglasio je kako sada Milanović kreira jedan animozitet prema Hrvatskoj.

- Naša politika je obrnuta. Maksimalan angažman za ravnopravnost Hrvata u Bosni i Hercegovini, ali potpora cijeloj BiH na evropskom putu - istakao je Plenković.

Dotaknuo se i predsjedničke kampanje, a tokom govora o kandidatima rekao kako Hrvatska treba predsjednika koji poštuje Ustav i koji je zapadno orijentisan.

Komentarisao je i predsjedničku kampanju. Upitan smatra li da je dobro što ima više kandidata i hoće li zbog toga utrka biti zanimljivija, odgovorio je kako se svako ko ispuni kriterije može kandidovati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.