SABLASNO

Evo kako izgleda Park prirode Biokovo nakon velikog požara

U Tučepima 306 vatrogasaca sa 77 vozila pokušavaju od utorka navečer suzbiti vatrenu stihiju na otvorenom prostoru

Požar u Splitu - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4
S. S.

1.8.2024

Još uvijek nisu ugašena dva velika požara u Splitsko-dalmatinskoj županiji, onaj u Tučepima i u Vrsinama kod Trogira, potvrđeno je u Županijskom vatrogasno-operativnom centru Split, piše Index.hr.

U Tučepima 306 vatrogasaca sa 77 vozila pokušavaju od utorka navečer suzbiti vatrenu stihiju na otvorenom prostoru koja je nošena vjetrom zahvatila i Park prirode Biokovo te došla do Podgore u kojoj su sinoć stanovnike prebacili iz njihovih kuća u školu. Na tom je području do sada izgorjelo oko 400 hektara makije, niskog raslinja i borove šume. Na terenu su vatrogasci iz cijele županije kojim bi dobro došla zamjena na terenu. Taj je požar nehatno izazvao lokalni pčelar koji je zbog toga krivično prijavljen.

U Vrsinama kod Trogira gori od jučer popodne. I tu je riječ o otvorenom i slabo pristupačnom terenu koji vatrogascima otežava gašenje. Gori makija, trava i borova šuma, a vatra je zahvatila površinu od oko 500 hektara. Trogirskim kolegama pomažu vatrogasci iz Slatina, Okruga, Seget Vranjice, Marine, Kaštela, Dugopolja, Sinja, Splita, Trilja i Žrnovnice, ukupno 18 vozila i 57 vatrogasaca. Jučer poslijepodne podignute su i snage iz Ličko senjske i Koprivničko-križevačke županije.

Vatra je jučer prodrla i u Park prirode Biokovo. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.