UNOSNA NAGRADA

Vučić otkrio koliko Srbija nagrađuje za olimpijsko zlato, pa poručio: "Lično sam molio Jokića i njegovu braću"

Oni Amerikanci su sačuvaj Bože, kad bismo do srebra došli bilo bi čudesno

Vučić: Vjeruje u srbijanske sportiste. Screenshot / TV Prva

E. Ć.

19.7.2024

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić bio je gost TV Prva, a osim politike i ekonomske situacije u Srbiji, govorio je i o sportu.

Vučić je rekao kako će u nedjelju ispratiti olimpijce Srbije na Olimpijske igre u Parizu (26. juli - 11. avgust).

Želi da Đoković osvoji medalju

- Što se OI tiče, nadam se da će sa Ivanom Španović biti sve u redu. Mnogo očekujem od strijelaca, tekvondista... Mnogo ulažemo, volio bih i zbog Novaka i Srbije da osvoji medalju, i mnogo mu hvala što se bori za našu zemlju - rekao je Vučić.

Potom se zahvalio i dvojici najboljih košarkaša, Nikoli Jokiću i Bogdanu Bogdanoviću.

- Mnogo hvala Bogdanoviću i Jokiću, koga sam lično molio i njegovu braću, ali teško je protiv onih zvjeri igrati, protiv Embida ne smijete da uđete u reket. Oni Amerikanci su sačuvaj Bože, ali ne zaboravite mi smo igrali bez Bogdanovića, nije bilo Milutinova. 

Nismo mogli mnogo ni da pogodimo. Kad bismo do srebra došli bilo bi čudesno. Vjerujem i u naše vaterpoliste, odbojkašice. Naš cilj je deset medalja! Uložili smo mnogo novca, nagrade su među najvećima u svijetu. 200.000 eura dajemo za zlatnu medalju - istakao je Vučić.

O Piksiju

Dotaknuo se Vučić i selektora fudbalske reprezentacije Dragana Stojkovića Piksija.

- Treba da znaju da će ljudi iz RS, Crne Gore, Sjeverne Makedonije navijati za naše reprezentativce u svim sportovima, posebno će košarka privući pažnju, ali u svim sportovima treba da se istaknemo. 

Neću da odlučujem o tome da li će Piksi ostati na mjestu selektora, ali neću da prihvatim da možemo da budemo zadovoljni onim što smo vidjeli u Nemačkoj, očekujemo promjene - rekao je Vučić, prenosi Telegraf.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.