TROGIR

Drama u Hrvatskoj, zbog požara evakuisani turisti: "Neki su krenuli kući, ne znamo gdje ćemo noćiti"

Na terenu je uz vatrogasce angažiran veći broj policijskih službenika radi reguliranja prometa i praćenja stanja na požarištu

Požar kod Trogira. Screenshot

E. Ć.

18.7.2024

Požar kod Trogira još nije lokalizovan, ali je pod kontrolom vatrogasaca, javili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

- Brzom reakcijom vatrogasaca spriječeno je širenje prema hotelskom naselju i nema ugroze za objekte i turiste. Na terenu je 70 vatrogasaca sa 25 vozila - rekao je glavni vatrogasni komandant Slavko Tucaković koji se nalazi na požarištu s predsjednikom Hrvatske vatrogasne zajednice Antom Sanaderom i županom Splitsko-dalmatinske županije Blaženkom Bobanom.

Mađarica koja je sa svojom porodicom došla u Seget kod Trogira provesti ljetne praznike rekla je "Slobodnoj Dalmaciji" kako su svi gosti morali biti evakuisani iz apartmana u Hotel Medena.

- Neki su već krenuli kući koliko čujem. Mi još nismo donijeli odluku ostajemo li u Hrvatskoj, a ne znamo ni gdje ćemo noćiti. Niko nas još nije obavijestio - rekla je pred apartmanskim naseljem.

Oglasila se i PU Splitsko-dalmatinska.

- Večeras oko 19 sati izbio je požar na trogirskom području, u blizini hotela Medena, te je trenutno požarište između navedenog hotela i kampa u Seget Vranjici gdje gori borova šuma. U Seget Vranjici zatvorena je za promet Cesta Hrvatskih mučenika do spajanja s državnom cestom D8. 

Na terenu je uz vatrogasce angažiran veći broj policijskih službenika radi reguliranja prometa i praćenja stanja na požarištu. Nadalje, aktivno je uključena posada broda Postaje pomorske policije radi osiguranja nesmetanog rada kanadera - poručeno je iz PU Splitsko-dalmatinska.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.