POMOĆ U GAŠENJU POŽARA

Hrvatski kanader stigao u Sjevernu Makedoniju na gašenje požara

Iz MORH-a navode kako je avion Canadair CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga upućen u Republiku Sjevernu Makedoniju

Hrvatski kanader. MORH

FENA

16.7.2024

Protupožarni avion HRZ-a koji je poletio danas oko 12:00 sati iz vojarne “Pukovnik Mirko Vukušić” stigao je u Republiku Sjevernu Makedoniju radi pružanja međunarodne humanitarne pomoći u gašenju požara, objavili su danas iz Ministarstva obrane RH.

Iz vojarne “Pukovnik Mirko Vukušić” u Republiku Sjevernu Makedoniju upućene su dvije posade i popratno zrakoplovno-tehničko osoblje, ukupno 10 pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, predvođeni kapetanima, pukovnikom Milanom Došenom i pukovnikom Željkom Maljkom.

Zapovjednik 855. Protupožarne eskadrile 93.krila HRZ-a pukovnik Darko Kučej rekao je kako su nakon primljene obavijesti obavljene sve potrebne pripreme za prelet iz vojarne “Pukovnik Mirko Vukušić” Zemunik Donji do Skopja, te da su posade spremne za izvršavanje zadaća koje ih čekaju na terenu.

Iz MORH-a navode kako je avion Canadair CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga upućen u Republiku Sjevernu Makedoniju radi pružanja humanitarne pomoći u gašenju požara temeljem Naredbe potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra obrane Ivana Anušića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.