DOBIO 25 GODINA ZATVORA

Najveća kazna zatvora izrečena u Hrvatskoj: Zagrebčanin silovao ženu, trudnu udarao u trbuh...

U jednom slučaju je bacio svoju kćerku iz kolica na pod

Osuđen je na Županijskom sudu u Rijeci. sudovi.hr

Z. K.

15.7.2024

Zagrebčanin (36) osuđen je na Županijskom sudu u Rijeci na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 25 godina. Radi se o najvećoj jedinstvenoj kazni zatvora izrečenoj u Hrvatskoj zbog niza teških seksualnih delikata i kaznenih djela protiv braka, porodice i djece, javlja Burin. Presuda nije pravomoćna i na nju postoji pravo žalbe.

Šest kaznenih djela

Ovaj 36-godišnjak je osuđen zbog šest kaznenih djela povrede djetetovih prava, dva silovanja, četiri kaznena djela protiv spolne slobode i kazneno djelo trgovanja ljudima.

Žrtve su bile njegova supruga i petero maloljetne djece, a zločini su se događali od početka 2005. godine do februara 2019. godine.

Za šest slučajeva silovanja supruge dobio je pojedinačne kazne od po osam godina zatvora. Suprugu je vrijeđao, tukao, omalovažavao, prijetio joj smrću, silovao. Silovana je šest puta i rodila je šestero djece.

Gazio je nogama

Kako stoji u presudi, muškarac je suprugu vrijeđao, vukao za kosu, šamarao, lupao nogama po trbuhu dok je bila trudna ili nosila dijete u rukama. Udarao joj je glavom o pločice, gazio je nogama, prijetio da će ju ubiti ako ga napusti. Dok je bila trudna, udarao ju je nogama u trbuh i govorio da će se "dijete roditi kao kopile".

U jednom slučaju je bacio svoju kćerku iz kolica na pod. Sina je tukao, govoreći mu da je krmak. Dok se slavio rođendan jedne od kćerki, tukao je upravo nju i vukao je po podu. Zlostavljanje je trajalo sve dok supruga nije pobjegla od njega.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.