LOŠE STANJE

Na slastičarnicu u Sjevernoj Mitrovici bačen molotovljev koktel

Napad na ovaj lokal izveden iz osvete zbog Sveclinog posjeta

Bačen Molotovljev koktel. Fena

FENA

14.7.2024

Slastičarnica "Šar" u Sjevernoj Mitrovici napadnuta je u nedjelju rano ujutro molotovljevim koktelom, potvrdio je za Radio Slobodna Europa zamjenik direktora kosovske policije za sjevernu regiju Veton Elshani.

Napad se dogodio oko 3.30 sata iza ponoći i za sada nema osumnjičenih.

Prije nekoliko dana ministar unutarnjih poslova Kosova Xhelal Svecla, zajedno s bivšim gradonačelnikom Južne Mitrovice Agimom Bahtirijem, posjetio je tu slastičarnicu. Vlasnici radnje su članovi goranske zajednice.

Napad na ovaj lokal izveden iz osvete zbog Sveclinog posjeta, Elshani je rekao kako nije isključeno da je to motiv napada.

Tenzije na sjeveru Kosova, naseljenom većinom Srbima, visoke su od prošle godine, kada su, uz protivljenje lokalnog srpskog stanovništva, albanski gradonačelnici preuzeli rukovodstvo općina Sjeverna Mitrovica, Leposavić, Zvečan i Zubin Potok.

Tenzije su dodatno porasle u rujnu, nakon što je grupa naoružanih Srba napala kosovsku policiju u Banjskoj, ubivši njenog pripadnika. U tom sukobu ubijena su i trojica napadača.

Kosovo krivi Srbiju za napad, ali Beograd poriče umiješanost. Odgovornost za oružani napad u Banjskoj preuzeo je Milan Radoičić, bivši potpredsjednik Srpske liste, glavne stranke kosovskih Srba koja uživa podršku Beograda.

Kosovo je tražilo da Srbija Radoičića i članove njegove grupe koji su izvršili napad preda pravosudnim organima Kosova, podsjeća Radio Slobodna Europa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.