NA GODIŠNJICU GENOCIDA

Nizak udarac srbijanske diplomatije: Za 11. juli poslali protestnu notu BiH

Samo slanje note na jedan od najbolnijih datuma u historiji BiH, predstavlja uvredu za žrtve i porodice, ali i za sve Bosance i Hercegovce, naveli su

Marko Đurić: Šef srbijanske diplomatije. A. K./ATAImagesr

N. H.

13.7.2024

Ministarstvo vanjskih poslova Srbije, na čijem čelu je Marko Đurić, je 11. jula, na 29. godišnjicu genocida u Srebrenici, uputilo protestnu notu na adresu Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Samo slanje note na jedan od najbolnijih datuma u historiji BiH, predstavlja uvredu za žrtve i porodice, ali i za sve Bosance i Hercegovce, naveli su iz Ministarstva vanjskih poslova BiH. 

- Političke elite ustrajno nastavljaju zalagati čitav srpski narod u odbrani genocidnih politika i nastavljaju negirati genocid.

Države članice UN-a koje poštuju međunarodni poredak zasnovan na vladavini prava kao temeljnoj vrijednosti, poštujući Bečku konvenciju o diplomatskim odnosima i pozitivne diplomatske prakse, ne komuniciraju na način kako je to navedeno u noti Ministarstva vanjskih poslova Srbije - navodi se u sapćenju Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je odbio primiti tu protestnu notu jer se radi o, kako navode, političkom pamfletu punom historijskog revizionizma.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.