DRUŠTVENE MREŽE

Beogradski novinar o genocidu Srebrenici: Bliži se godišnjica naše najmračnije tačke u historiji

Za neupućene: ne postoje genocidni narodi, postoje samo lica koja su odgovorna za genocid;

Nikola Krstić. Platforma X

S. S.

7.7.2024

Beogradski novinar Nikola Krstić oglasio se na društvenim mrežama uoči još jedne bolne godišnjice genocida u Srebrenici.

- Bliži se 11. juli. Bliži se godišnjica naše najmračnije tačke u historiji. Trenutak kada smo najdublje pali. I ostali tamo.

Za neupućene: ne postoje genocidni narodi, postoje samo lica koja su odgovorna za genocid; ta tužna i rugobna kovanica je izmišljotina političkog establišmenta, Srpske pravoslavne crkve i Srpske akademije nauke i umjetnosti... koja veoma proračunato i namjenski ne želi da se javnost suoči sa spoznajom da su ratovi tokom devedesetih bili osvajački i zločinački.

Istina boli, ali u roku od par vrućih, julskih dana 1995. godine, VRS zajedno sa paravojnim formacijama pobila je više od 8.000 Bošnjaka i zakopala ih u jame. I dan-danas mnoge porodice još traže svoje muške članove širom bosanskih vilajeta.

Milošević, Mladić, Karadžić, Šljivančanin, Lukić, Šešelj, Krstić, Vasiljković, Legija, Beara i još mnogi drugi će jednog dana biti urezani na crnom, mermernom zidu sramote srbijanske historije oko kojeg će se cvijeće i trava sušiti. Zid koji će podsjećati na posrnuće čovječanstva - napisao je Krstić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.