PREDSJEDNICA SKUPŠTINE

Brnabić: Svesrpski sabor je historijski, sutra je historijski dan

Svi ministri u Vladi Srbije na čelu sa premijerom su se aktivirali povodom Svesrpskog sabora, istakla je Brnabić

Predsjednica Skupštine Srbije Ana Brnabić. Fena

El. T.

7.6.2024

Predsjednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je zadužena za parlamentarnu saradnju Srbije i Republike Srpske na sutrašnjem Svesrpskom saboru, ocjenjujući da je riječ o historijskom saboru i historijskom danu, piše telegraf.rs.

Svi ministri u Vladi Srbije na čelu sa premijerom su se aktivirali povodom Svesrpskog sabora, istakla je Brnabić, navodeći da će sutra biti i lijep i naporan dan. Brnabić je za RTV Pink rekla da će zajednička sutrašnja sjednica vlade Srbije i RS biti u skladu sa pripremama, a da će najvažniji projekti biti Memorijalni centar u Novoj Gradini i Memorijalni centar u Beogradu, izgradnja puteva i infrastrukture, ulaganje u obrazovanje i kulturu.

Brnabić je istakla da će na sastanku u Narodnoj Skupštini biti održan Parlamentarni forum Srbije - Republika Srpska.

Brnabić je na koktel pozvala sve opozicione stranke jer je, kako je navela, to dan kada sve razlike treba staviti po strani, dan zajedništva i sloge.

Istakla je da sabor ne treba povezivati sa rezulucijom o Srebrenici, kao i da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pričao sa zvaničnicima RS o održavanju Svesrpskog sabora mnogo prije nego što se saznalo za rezoluciju.

Brnabić je naglasila da je od 2014. godine, zahvaljujući Vučiću, počelo da se radi na jačanju specijalnih paralelnih veza Srbije i RS, što je u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom.

Ona je podsjetila da je Srbija izdvojila milion eura za RS 2014. godine, iako su Srbiju tada pogodile poplave. Brnabić je navela da je od 2014. do sada Srbija izdvojila 107 miliona eura za RS, uglavnom za djecu, vrtiće, zdravstvo, kao i komunalne projekte.

- Danas svi vide rezultate specijalnih paralelnih veza, a sabor je način da se to dodatno ojača - istakla je Brnabić.

Ona je pozvala sve ljude iz Srbije i regiona da dođu na Trg Republike sutra u 17 sati jer je reč o proslavi zajedništva i sloge.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.