VAŽAN DATUM

Crna Gora danas slavi Dan državnosti

Prijemu održanom u predsjedničkoj rezidenciji na Cetinju prisustvovali su predstavnici političkog, naučnog, kulturnog, privrednog i sportskog života

Milatović: Crna Gora simbol istrajnosti. Fena

FENA

13.7.2023

Za Crnu Goru ne postoji važniji datum od 13. jula, jer je njime zaokružena vrijednosna vertikala Crne Gore, poručio je na prijemu povodom Dana državnosti predsjednik Crne Gore Jakov Milatović i dodao da je Crna Gora simbol istrajnosti, čiji je svaki pedalj slobode skupo plaćan "životima njenih najboljih sinova i kćeri".

Najveći ideal

Prijemu održanom u predsjedničkoj rezidenciji na Cetinju prisustvovali su predstavnici političkog, naučnog, kulturnog, privrednog i sportskog života Crne Gore, građanski aktivisti, raniji najviši državni funkcionari, kao i predstavnici diplomatskog kora i visoki dužnosnici međunarodnih organizacija i institucija.

- Stoljeća borbe za opstanak učinili su ovu zemlju simbolom istrajnosti, svaki pedalj je plaćan životima. Luča nepokornosti nikad nije ugašena na ovom našem kršu. Kao predsjednik Crne Gore radujem se što smo danas ovdje i što bez obzira na nacionalnost i vjeru šaljemo poruku da su slobodna i antifašistička Crna Gora naš najveći ideal.

Kao sin, otac i suprug, cijeneći povijesnu i savremenu ulogu crnogorske majke, kćerke, sestre, supruge, današnji dan vidim kao priliku da se podsjetimo njihovog nesebičnog doprinosa i odamo poštovanje za teret koji su nosile i koji nose u društvu kome pripadamo - kazao je Milatović.

Položila ispite

U povodu Dana državnosti crnogorski premijer Dritan Abazović u čestitki je poručio da je Crna Gora danas zemlja s najvećim rastom u regiji i da je položila mnoge demokratske ispite, ali da su pred njom i mnogi izazovi.

- Danas smo zemlja s najvećim ekonomskim rastom u regiji, s najmanjom stopom nezaposlenosti i najvećim rastom turističke privrede i zemlja koja uspostavlja demokratske standarde - kazao je Abazović, prenosi Radio-televizija Crne Gore.


Abazović je poručio da su u vanjskoj politici vidljivi rezultate za ponos, ali će oni biti historijski tek onda kada budu valorizirani na način na koji to želi ogromna većina građana Crne Gore.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.