VILA GORICA

Održan svečani prijem Milatovića povodom preuzimanja dužnosti predsjednika Crne Gore

Prijemu je prisustvovalo oko 700 zvanica

Jakov i Milena Milatović. Printscreen

H. J. I.

20.5.2023

Završen je svečani prijem predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića sa suprugom Milenom povodom preuzimanja dužnosti predsjednika Crne Gore.

Na prijem je prvo stigla porodica novog predsjednika. Prijemu je prisustvovalo oko 700 zvanica. Održao se na Vili Gorica.

Brojne zvanice

Prijemu su prisustvovali i Glavni specijalni tužilac Vladimir Novović sa suprugom, gradonačelnica Podgorice Olivera Injac, predsjednica Skupštine opštine Podgorica Jelena Borovinić Bojović, njen suprug Dragan Bojović, predsjednik Pokreta Evropa sad Milojko Spajić, kao i funkcioneri Pokreta Evropa sad.

Tu su bili i poslanici crnogorskog parlamenta, Miodrag Lekić i Milun Zogović, mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije, kao i epsikop budimljansko-nikšićki Metodije uz ostale crkvene velikodostojnike, te reis Islamse zajednice Rifat Fejzić.

Na prijemu je bila i ambasadorica Evropske unije u Crnoj Gori Oana Kristina Popa, kao i zamjenik pomoćnika američkog sekretara Gabrijel Eskobar, koji je došao sa ambasadoricom SAD Džudi Rajzing Rajnke.

Predsjednik svih građana

Prijemu je prisustvovao i bivši predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, kao i premijer Dritan Abazović i predsjednica parlamenta Danijela Đurović.

Glumac Pavle Ilić otvorio je cermonijalni dio ovog događaja recitacijom stihova Borisa Jovanovića, nakon čega je uslijedilo intoniranje crnogorske himne.

Milatović je položio zakletvu u Skupštini Crne Gore, pred 200 zvanica. Poručio je da će biti predsjednik svih građana, da će raditi na ekonomskoj promociji Crne Gore i dobrosusjedskim odnosima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.