NESVAKIDAŠNJA SITUACIJA

Brzi voz iz Splita za Osijek čekao 42 minute na semaforu: Skretničar zaspao

Voz je stigao pred Sveti Ivan Žabno i stao na signalu

Voz je tako stajao na ulaznom signalu od 7:40 pa do 8:22 sata. PIXSELL

A. O. / RTL

17.7.2022

Nesvakidašnja situacija dogodila se u Hrvatskoj kada je voz iz Splita koji je saobraćao za Osijek kasnio čak 42 minute. Razlog toga je bio, jer je vlakovođa zaspao na kolodvoru.

Voz je stigao pred Sveti Ivan Žabno i stao na signalu, odnosno semaforu i čekao. Prolazile su minute, njih ukupno 42, i dok je vlakovođa spavao, voz je i dalje čekao. 

RTL.hr piše da su uspavanog skretničar pokušali zvati mobitelom, ali bezuspješno, sve dok mu šef kolodvora nije zakucao na vrata. 


Bez komentara

Čak je i on morao lupati neko vrijeme da bi se skretničar probudio iz dubokog sna i - napokon propustio voz.

Voz je tako stajao na ulaznom signalu od 7:40 pa do 8:22 sata.

HŽ je samo potvrdio da je vlak stajao na ulaznom signalu kolodvora Sveti Ivan Žabno, ali nisu htjeli komentirati što se tačno dogodilo pa je upit poslan i kolodvoru Sveti Ivan Žabno.


Pisano upozorenje

- Dana 17. jula 2022. od 7:54 do 8:20 sati na pruzi L214 Gradec-Sveti Ivan Žabno na ulaznom signalu kolodvora Sveti Ivan Žabno voz 1783 stajao je 26 minuta. Uzrok stajanja voza je lični propust skretničara vozova kolodvora Sveti Ivan Žabno. Zbog navedenog protiv radnika provest će se postupak sukladno Pravilniku o radu i Kolektivnom ugovoru HŽ Infrastrukture d.o.o. Radnik će biti pisano upozoren na propust uz mogućnost otkaza ugovora o radu. Također, radnik se upućuje Komisiji za štete zbog prouzročenog zakašnjenja voza - saopćili su s kolodvora i dodali kako uposlenik nije bio u alkoholoziranom stanju.

Priznali su, dakle, da je uposlenik kasnio zbog propusta skretničara, ne i da je zaspao. No što je s putnicima? U vozu ih je bilo 96.

- Sukladno Uredbi EZ br. 1371/2007 o pravima i obvezama putnika u željezničkom prometu, putnici ostvaruju pravo na naknadu za kašnjenje u sljedećim slučajevima - za kašnjenje od 60 do 119 minuta naknada se isplaćuje u visini od 25 posto cijene karte, a za kašnjenja dulja od 120 minuta naknada se isplaćuje u visini od 50 posto cijene karte - odgovorili su za RTL.hr

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.