NOVI DETALJI UBISTVA

Maloljetnik ubijen u Pločama bio je sin jedinac

Ubijeni maloljetnik, prema riječima mještana, bio je sin jedinac, dobar sportista kojeg su svi voljeli

Policija na mjestu događaja. PLOČEOnline

Al.B. / Dnevnik.hr

25.3.2022

Muškarac osumnjičen za ubistvo svoga brata i 15-godišnjeg mladića imao je dugogodišnje razmirice s bratom i porodicom mladića. Porodica ubijenog mladića potvrdila je da su više godina živjeli blizu ubice, te da ih je dugo godina maltretirao, javlja Dnevnik.hr

Osveta na najgori način

- To su sukobi koje je on memorirao i danas im se osvetio na najgori mogući način. Ubio im je sina jedinca - kazala je novinarka Nove TV Sofija Preljvukić.

Ubijeni maloljetnik, prema riječima mještana, bio je sin jedinac, dobar sportista kojeg su svi voljeli i uskoro je trebao biti krizman. Učenici škole koju je pohađao su u šoku, a nastava nakon tragedije nije održana. Reporterka Nove TV bila je i na mjestu na kojem je osumnjičeni ubio brata. Riječ je o lokaciji na kojoj je brat godinama prikupljao staro željezo od čega je živio.

- Obojica su bili branitelji. Za ubijenoga kažu da je bio zaista drag, sve je pozdravljao, radio usluge drugima, vrlo pozitivno se izražavaju o njemu, dok o drugom bratu nema baš dobrih stavova. Dvojica su imala razmirice oko porodičnog stana, tačnije, otac je stan ostavio bratu koji je ubijen, a drugi je živio na drugoj lokaciji - doznala je Sofija Preljvukić.

Prema riječima načelnika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivana Pavličevića, između braće je prije nešto više od 15 godina dolazilo do sukoba, ti događaji su evidentirani, kriminalističko istraživanje je završeno i sve nadležne institucije su obaviještene. Posljednjih godina, kako je rekao Pavličević, nije bilo evidencija ni dojava o odnosima između počinitelja i žrtve.


Reakcija policije

- Postoji mala veza između počinitelja i malodobne osobe rođene 2005. godine, na način da su roditelji do prije nekih godinu dana bili susjedi počinitelja i između njih je bio evidentiran jedan događaj koji je policija procesuirala, prije više od osam godina - naveo je šef dubrovačke policije.

Reporterka Nove TV kazala je kako treba čestitati policiji koja je osumnjičenoga zaskočila blizu Opuzena i razoružala ga i vezala.

- Čini se da je osumnjičeni, nakon svog čina u Pločama, namjeravao ubiti i mladićeva oca, jer krenuo je upravo prema lokaciji na kojoj se on nalazio - zaključila je Preljvukić, prenosi Dnevnik.hr.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.