ZBOG INVAZIJE RUSIJE

Ukrajinu do sada napustila 23 crnogorska državljana

Navodi se da su Operativni štab MVP i predstavnici ambasada u stalnoj komunikaciji s državljaninom koji se trenutno evakuira

Izbjeglice iz Ukrajine. GETTY IMAGES

A. O.

7.3.2022

Ukrajinu su do sada napustila 23 crnogorska državljana, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP), javlja Anadolu Agency (AA).

Kako su kazali iz tog resora, jedan crnogorski državljanin je na putu ka ukrajinskoj granici, dok je jedan napustio tu državu u proteklih 48 sati.

- Podsjećamo da su od početka eskalacije sukoba, Ukrajinu napustila 23 naša državljanina koja su bezbjedno stigla u Crnu Goru - pominje se u saopćenju. 

Navodi se da su Operativni štab MVP i predstavnici ambasada u stalnoj komunikaciji s državljaninom koji se trenutno evakuira, kao i nadležnim institucijama tranzitnih zemalja kako bi omogućili njegov nesmetan dolazak u državu.

- MVP i predstavnici Ambasade Crne Gore u Ukrajini u kontaktu su i s crnogorskim državljanima koji su ostali u Ukrajini, a koji do ovog trenutka nisu izrazili interesovanje da napuste tu zemlju - navodi se u saopćenju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.