POLITIČKI ANALITIČAR

Žarko Puhovski o obilježavanju dvije godine mandata Zorana Milanovića: Ovo je najbliže komemoraciji

Oni i dalje ostaju uz njega jer "Eto on je naš", ali i zato što radi protiv HDZ, a druge strane se širi njegov domet, rekao je

Puhovski nije zadovoljan radom Milanovića. ARHIV

S. S. / N1

18.2.2022

Politički analitičar Žarko Puhovski je gostujući na Dneviku N1 prokomentarisao dvije godine mandata predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića kao neuspješne.

- Nažalost smo u situaciji da se pojavljuje dvogodišnjica kao termin u kojem imamo žalovanje. Mi imamo situaciju u kojoj govorimo o promašenom mandatu, prema mom uvjerenju, bez obzira na to što je u mnogim stvarima bio u pravu, to moramo reći, zato što predsjednik falsificira predsjedničku ulogu kakva je Ustavom određena. On naprosto ne radi na harmoniziranju državnih ustanova i harmoniziranju funkcioniranja vlasti nego radi svađalački - poručio je.


Mora raditi na harmoniziranju

Rekao je da je Milanović nekad bio u pravu, nekad u krivu, ali da je to manje bitno.

- On kao predsjednik prije svega mora raditi na harmoniziranju, podešavanju saradnje među granama vlasti, a on se svađa s ministrima, sa sudijama, s vlasti, ovu sitnu boraniju poput mene ostavljam po strani to nije vezano uz to, ali ovo s ustavnom vlašću je dio njegove obaveze, ali on to ne čini, tako da imamo sutra, prije bih rekao, komemoraciju nego bilo što drugo - kazao je.


On je populist i suverenist

Puhovski smatra da se Milanović ponaša populistički.

- On će i dalje ostati najpopularniji, upravo se ponaša populistički, o tom nema spora. On je populist i suverenist, o tome nema spora. To da on nije ljevičar to nije sada bitno, ali nije ni prije bio naročito ljevičar, on se pojavljuje kao populist i suverenist koji proširuje svoju bazu zbog staljinističke tradicije na ljevici. Oni i dalje ostaju uz njega jer "Eto on je naš", ali i zato što radi protiv HDZ, a druge strane se širi njegov domet. On već ima postotke koje su bili nezamislivi recimo Josipoviću - zaključio je Puhovski.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.