BIZNISMEN IZ SRBIJE

Bogoljub Karić podnio zahtjev da bude mlađi 20 godina

Ocijenio je da je zahtjev zasnovan na važećim zakonima i nespornim činjenicama, a razlozi za podnošenje zahtjeva nisu samo lične prirode

Bogoljub Karić. Agencije

E. Ć.

8.2.2022

Srbijanski biznismen Bogoljub Karić danas je u saopćenju potvrdio da je na svoj 65. rođendan gradskoj upravi Kragujevca podnio zahtjev za donošenje odluke o promjeni upisa podatka o činjenici njegovog rođenja.

Karić u saopćenju navodi da traži da se utvrdi da je rođen 17.1.1974. godine u Peći, a ne 17.1.1954. godine, kako je upisano u matičnoj knjizi. Ocijenio je da je zahtjev zasnovan na važećim zakonima i nespornim činjenicama, a razlozi za podnošenje zahtjeva nisu samo lične prirode.

- Naprotiv, kao jedinstvena ličnost u savremenoj srbijanskoj istoriji, Bogoljub Karić neumorno promoviše čovekoljublje, pa je i taj zahtjev podnio u ime svih, koji se bez obzira na godine života osećaju sposobnim da rade i budu posvećeni dobrobiti ne samo svoje porodice, kao najsigurnijeg mjesta, nego i društva kao cjeline koji ne žele da se penzionišu i budu na teretu budžetu Republike Srbije, Fondu penzijskog i invalidskog osiguranja i Fondu zdravstvenog osiguranja, koji ne žele prava iz tih fondova, da ne bi umanjili sredstva, koja bi pripala drugim ljudima, kojima su stvarno potrebna. 

Kako je naveo, zahtjev je podnio u ime svih ljudi koji, kao i on, misle da čovjek nikada nije star, dok god se osjeća mladim i sposobnim da radi i da niko, osim Boga, nema pravo da određuje do kada ćemo biti na ovom svijetu, do kada ćemo raditi i stvarati.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.